FÖRSTA SKOLDAGEN 2.0


Japp nu har jag äntligen börjat skolan! Blev inte måndag i alla fall, men tisdag. Lite nervöst i början, men jag fick direkt några att sitta bredvid i varje klass och alla var väldigt nyfikna på mig. Sen var det en internationell klubb i skolan som ville ha lunch med mig så det var rätt lugnande också att veta vart jag skulle gå då. Där träffade jag den andra utbytesstudenten i skolan, en kille från Schweiz som heter Sandro. 

Mina klasser här är just nu (A/B dag):
 
1. Kör/teater
2. Håltimme/TOK (theory of knowledge, typ lära-hur-man-lär)
3. Engelska
4. Franska
5. Matte
6. Lunch
7. Slutar/idrott
8. Slutar definitivt!
 
Dock tror jag jag kommer ändra mitt schema rätt mycket till efter mid term provena. Skulle så gärna ha in spanska där någonstans... Annars är skolsystemet här uppe i norr väääldigt annorlunda jämfört med södern. Kan också vara bara för att Dobbs (Dobbs Ferry High School, skolan jag går i nu) har 500 elever (som lusse) och NMB i South Carolina hade över 1200. Vi får mycket mer ansvar här så det är liksom mer som hemma. Vi får gå ut på stan och äta lunch (klart en av de största fördelarna), använda mobiler, gå på toa utan hall pass etc. Vi blir liksom behandlade som att vi är äldre här. En sak som är sjukt konstigt här dock är att alla ser så himla unga ut :O liksom ALLA i skolan. Jag kom in till en av mina klasser en gång och läraren frågade om jag var en vikarie. Wtf?? 
 
Samma helg var jag och ett par andra över till en kompis ställe. Kul att träffa en del nya. I helgen åkte vi i alla fall det det naturhistoriska museet på Manhattan. Sjuukt stort och alla uppstoppade djur är typ 100 år gamla. Tydligen skjöt ex-presidenten Ted Rosevelt till och med ihjäl några personligen.



(planetarium show - random bild från google)
 








 

Meteoriter av järn, ny kunskap att jag väger typ tre terraton på en döende stjärna, små afrikanska djur, T-rex, stenar, skelett, planetarium show och tre timmar senare var vi på väg hem igen. 
 
Manhattan skyline från museet.
 


Igår var typ hela Emilys tjejgäng och jag till en av dem och typ knuffade ner varandra för backen, käkade vindruvor och gjorde the snow challenge i bikini (sorry guys inga lättklädda bilder på bloggen ;)). 

 
Igår var jag ut och hade lunch med två kompisar och nu kom jag precis hem från lunch med ett annat gäng! Lite tråkigt att de alla går i skolan och skriver prov och så medans jag bara sitter hemma typ på dagarna. Glad att jag varit med Emily lite och att vi i familjen har åkt på saker dock. Och sen har det ju varit de här luncherna som typ räddat mitt liv. Och i morgon kommer en kompis över hit för att vi ska träna lite inför sista cheerleading uppvisningen, för det kan hända att jag får vara med!

Sen tänker jag dela med mig av denna ytterst osmickrande bild från typ 2010 när jag och Emily först träffades på Åland. Such a trow back. Tack gode gud att vi gått vidare, inte håller på med sånt här längre och att jag förändrats sen dess xD and what the heck was i wearing??